Meidän tarina

Julia Mikhailova

Julia Mikhailova

Toimitusjohtaja

”Intohimomme on tehdä ainutlaatuisia ja laadukkaita asuja.”

Olen aina rakastanut käsitöitä ja ompelin paljon aikoinaan vaatteita harrastuksena. Ompeleminen innosti minua niin paljon, että lähdin opiskelemaan ompelijaksi. Tyttäreni alkoi harrastamaan joukkuevoimistelua kahdeksan vuoden iässä. Kävin katsomassa harjoituksia, esiintymisiä ja kisoja. Joukkuevoimistelussa urheilijoiden liikekieli ja yhteen sulava harmooninen kokonaisuus musiikin kanssa sekä esiintyjistä huokuva energia ja loisto inspiroivat minua kokeilemaan kilpailuasun tekemistä. Halusin omalle tyttärelleni kauniin, laadukkaan ja kestävän esiintymispuvun. Ommeltuani puvun näytin sen tyttäreni joukkueen valmentajille, ja he halusivat tilata koko joukkueelle samanlaiset puvut. Tästä alkoi Gratsian tarina. Perustin yrityksen 2013 ja aloin tehdä joukkueille pukuja.

Seuraan jatkuvasti alan tilannetta. Katson kaikki kilpailut ja seuraan alan vaikutteita maailmalta. Kehitän koko ajan erilaisia tekniikoita ja kokeilen niiden toimivuutta. Haluan jokaisen puvun olevan mukava urheilijan päällä. Istuvuus on todella tärkeää, jotta urheilija voi huoletta suorittaa haluamiaan liikkeitä. Kilpailupuvun on oltava myös kestävä ja erityisen hyvin istuva. Hyvä istuvuus tarkoittaa, että se on ”kuin toinen iho”. Siinä ei ole ryppyjä tai saumoja, jotka häiritsevät esiintyjää. Sen täytyy myös tukea urheilijan suoritusta. Alan muoti vaihtuu hyvin nopeasti, jonka takia haluan olla ajan tasalla koko ajan. Urheilija saa itsevarmuutta kun puku on laadullisesti korkeatasoinen, muodikas ja toimiva. Tämä on minulle kaikkein tärkeintä jokaisen puvun osalta. Haluamme tehdä Suomen laadukkaimpia pukuja. Laatu on minulle niin tärkeä asia, että en tingi siitä yhdenkään sauman, puvun tai juhla-asun osalta koskaan.

On upeaa nähdä, varsinkin lapsissa, kun he sovittavat ensimmäistä kertaa asua. Heidän silmänsä loistavat ja se innostus uudesta puvusta, joka heistä huokuu, on niin palkitsevaa tekijälle. On upeaa katsoa yksilöurheilijaa tai joukkuetta heidän suorituksessaan, ja kuinka heidän täydelliset liikkeet sekä musiikki ja asu soveltuvat yhteen kertoen samaa tarinaa. Kaikkien urheilijoiden ja joukkueiden koreografia on ainutlaatuinen, ja jokaiselle urheilijalle iästä riippumatta puku on yhtä tärkeä joka kerta.

Nyt haluamme siirtää tämän pukujen suunnittelun ja toteutuksen osaamisen myös juhla-asuihin. Haluamme tuoda markkinoille erilaisia ja ainutlaatuisia juhla-asuja, joita ei ole vielä Suomessa. Juhla-asuihin käytämme laadukkaita ja erilaisia materiaaleja joiden ompelutekniikat ovat ainutlaatuisia sekä haastavia. Suunnittelun ja ompelun kautta pystymme korostamaan kantajan parhaita puolia. Haluamme jokaisen tuntevan itsensä kauniiksi ja olonsa miellyttäväksi juhla-asussamme. Näin myös juhla-asu kertoo hänen tarinaansa. On todella motivoivaa saada kehittää omaa työtään sekä tekemistään jatkuvasti.

Julia Mikhailova